13 Heerlijke visrestaurants in Rotterdam - Weekends in Rotterdam (2024)

Op zoek naar de beste visrestaurants in Rotterdam? Breng dan zeker een bezoekje aan een van onderstaande plekken. Als havenstad houden we natuurlijk van al het lekkers uit de zee!

In dit artikel vind je 13 heerlijke seafood bars en visrestaurants in Rotterdam. Verwacht een hoop scholletjes, zalm, sushi, oesters en fruits de mer. Er is iets voor elk type visliefhebber in onze stad. Eet smakelijk!

1. Zalmhuis

13 Heerlijke visrestaurants in Rotterdam - Weekends in Rotterdam (1)

Net buiten het centrum, aan de Maas, ligt het iconische en historische Zalmhuis. Om dit mooie plekje in Rotterdam weer op de kaart te zetten, vond er een volledige renovatie plaats in 2020. En dat is te zien!

De imposante entree en het prachtige interieur van het restaurant is alleen al een bezoekje waard. Onder begeleiding van chef-kok Lars Litz serveren ze hier de meest exclusieve zalm ter wereld: de Keta zalm uit Alaska. Verder vind je op de kaart huisgerookte Schotse biologischezalm, dry aged meat, vegan gerechten, oesters en nog veel meer.

Adres

Schaardijk 396, 2909 LA Rotterdam

2. Zeezout

13 Heerlijke visrestaurants in Rotterdam - Weekends in Rotterdam (2)
Zeezout in Rotterdam is gespecialiseerd in vis, schaal- en schelpdieren en wordt beschouwd als het beste visrestaurant van onze stad. Wat Zeezout extra speciaal maakt, is dat chef-kok en eigenaar Patrick ’t Hart in bijna elk gerecht producten uit Rotterdam gebruikt.

Alles wat ze bij Zeezout serveren is een echt kunstwerk en maakt dit restaurant de perfecte plek voor een speciale gelegenheid.

Lees hier meer over Restaurant Zeezout.

Adres

Westerkade 11, 3016 CL Rotterdam

3. Mood Rotterdam

13 Heerlijke visrestaurants in Rotterdam - Weekends in Rotterdam (3)

Bij Mood serveren ze heerlijke gerechten gemaakt met verse ingrediënten, van oesters en fruit de mer tot bouillabaisse en zwezerik.

En zorg ervoor dat je Eveline’s bekroonde (World Championship of Chinese Cuisine 2016) dessert ‘Garden Delight’ proeft, een heerlijke combinatie van hazelnootmousse en praliné, frambozen en witte chocolade-ijs.

Heb je trek gekregen in sushi? Lees dan ook ons artikel met sushi restaurants in Rotterdam.

Adres

Otto Reuchlinweg 999, 3072 MD Rotterdam

4. Machinist aan de Cool

13 Heerlijke visrestaurants in Rotterdam - Weekends in Rotterdam (4)

Voor visliefhebbers is de Machinist aan de Cool de ideale hotspot. Van juni tot en met september kun je hier bij mooi weer lekker relaxen in een ligstoel of zitzak en de voorbijvarende bootjes bekijken. Voetjes in het zand en de ondergaande zon op je gezicht, genieten!

Op het menu staan allerlei heerlijke verse vissen, zoals dorade, verse zalm uit de Mibrasa oven, of een selectie van schelp- en schaaldieren.

Adres
Willem Buytewechstraat 45, 3024 BK Rotterdam

5. Ono Japanese Dining

13 Heerlijke visrestaurants in Rotterdam - Weekends in Rotterdam (5)

Fusion restaurant Ono, gelegen op Kop van Zuid aan de Rijnhaven, biedt een innovatieve en ambachtelijke keuken. Hier worden Japanse technieken gecombineerd met moderne Europese methoden en Cantonese invloeden. Geniet hier van luxe sashimi, nigiri en maki, maar ook gerechten als zeebaars, wagyu en de Ono’s signature luxe variant op Fish & Chips.

Bij Ono kun je gaan voor het ‘’Seasonal Xperience’’ menu met 5-, 6- of zelfs 7-gangen of kies zelf je favorieten van de kaart, een combinatie van shared en fine dining. Een bijpassend wijnarrangement erbij en een avond vol verwennerij is compleet!

Adres

Antoine Platekade 1005, 3072 ME Rotterdam

6. Kaat Mossel

Kaat Mossel is een van de meest iconische visrestaurants in Rotterdam. In het prachtige historische pand aan de jachthaven van de Admiraliteitskade worden al sinds 30 jaar mosselen, visgerechten en schaal- en schelpdieren geserveerd. Of je nu binnen in het knusse restaurant zit of op het terras aan het water bij het ‘Boerengat’, hier moet je zijn voor het beste uit de zee.

Uniek aan Kaat Mossel is de ongedwongen, Rotterdamse sfeer die er heerst. Ondanks dat de kwaliteit hoog is en het menu uitgebreid, blijven de prijzen nog schappelijk. Sommige leden in de bediening staan er al zo lang als dat het restaurant bestaat en ondanks dat er de afgelopen jaren veel is gemoderniseerd, zijn ze toch altijd “lekker gewoon gebleven”.

Adres

Admiraliteitskade 85, 3063 EG Rotterdam

7. Langoest

13 Heerlijke visrestaurants in Rotterdam - Weekends in Rotterdam (6)
Fruit de mer, kreeft, oesters, octopus… Langoest serveert werkelijk alles uit de zee. En elke dag serveren ze alles supervers.

Door hun perfecte locatie aan de Boompjes met uitzicht op de Maas en hun geweldige interieur, is Langoest de perfecte locatie voor elke gelegenheid.

Adres

Boompjes 667, 3011 XZ Rotterdam

8. Pesca

13 Heerlijke visrestaurants in Rotterdam - Weekends in Rotterdam (7)

Ben je bekend met dit bijzondere visrestaurant aan de Botersloot?

Pesca is een concept met een vernieuwende kijk op de beleving en het businessmodel van een visrestaurant. Zij hebben namelijk de missie om over 100 jaar nog steeds vis te kunnen verkopen.

Daarom hebben zij een foundation waarmee doelen worden gesteund die zich inzetten voor schoon drinkwater, gezonde visbestanden en een plasticvrije oceaan.

Adres

Botersloot 25, 3011 HERotterdam

9. A La Plancha

13 Heerlijke visrestaurants in Rotterdam - Weekends in Rotterdam (8)

A La Plancha is alleen geopend tijdens het zomerseizoen en tijdens zonnige dagen. Dus het is zeker een goede plek om op een zwoele zomerdag heen te gaan. Hier kun je Fruit de Mer kopen, veel verse vis die diezelfde dag wordt gevangen en proosten met heerlijke co*cktails en wijnen.

Wat A La Plancha extra speciaal maakt, is de locatie: aan de ene kant van het terras kijk je uit op de Erasmusbrug en aan de andere kant zie je de Willemsbrug.

Ben je in Rotterdam tijdens de zomer? Lees dan ook ons artikel met de zonnigste terrassen in Rotterdam!

Adres

Maaskade 74, 3071 NC Rotterdam

10. Aqua Asia Club

13 Heerlijke visrestaurants in Rotterdam - Weekends in Rotterdam (9)

Dinner with a view! Aqua Asia Club is gevestigd in De Rotterdam en heeft daarom een fantastisch uitzicht over de Maas te pakken.

En natuurlijk zijn er heerlijke gerechten te proeven. Wat dacht je van een Red Dragon Roll, van krokante garnaal en botermalse Wagyu Rib-Eye, terwijl je uitkijkt op een verlichte Erasmusbrug? Ook als vegetariër zit je hier goed. Aqua Asia Club heeft een brede selectie van gerechten op de kaart staan zonder vlees of vis.

Al met al een super trendy zaak met heerlijke sushi!

Adres

Holland Amerikakade 106, 3072 MC Rotterdam

11. Bar Pulpo

13 Heerlijke visrestaurants in Rotterdam - Weekends in Rotterdam (10)

Lekker eten en gezelligheid, daar houden ze van bij Bar Pulpo in het Scheepvaartkwartier. Op het menu van deze seafood bar staan schaal- en schelpdieren en visjes, groenten en stiekem zelfs een beetje vlees. Alles wordt a la minute bereid, vaak in de houtskooloven.

Prima stekkie dus voor een avondje hangen aan de imposante bar of om juist heel uitgebreid te tafelen. Alleen, met vrienden, een date of familie. Een rumoerige, goedgevulde huiskamer vol met gasten die ongedwongen smullen van al het lekkers uit de zee.

Adres

Scheepstimmermanslaan 15a, 3016 AC Rotterdam

12. Vis op de Dijk

13 Heerlijke visrestaurants in Rotterdam - Weekends in Rotterdam (11)

Op de Oudedijk in Kralingen vind je visrestaurant Vis op de Dijk. In het gezellige hoekpand wordt dagelijks met passie en zorg kakelverse vis bereid, waarbij de pure vissmaak centraal staat in smaakvolle, eenvoudige gerechten.

De wisselende menukaart biedt seizoensgebonden gerechten tegen eerlijke prijzen, waardoor iedereen kan genieten van vis zoals het hoort, begeleid door bijpassende wijnen. Neem plaats op het ruime, zonnige terras of aan een van de hoge ramen en ervaar de ontspannen Rotterdamse sfeer.

Adres

Oudedijk 235A, 3061 AH Rotterdam

13. Locale KAAP

Voor een visrestaurant op Katendrecht moet je bij Locale KAAP aan het Deliplein zijn. Hier kun je terecht voor fruits-de-mer, mosselen, verse vis en een divers aanbod groente & vegetarische gerechten. Bij Locale KAAP gebruiken ze wild gevangen of biologische geteelde vis, hoofdzakelijk biologische producten en ze beloven het altijd dagvers.

Vis hoort te zwemmen, dus naast de gerechten staat een selectie bijzondere wijnen, bieren en ciders, biologische en/of vins naturels op de kaart. Hiervoor gaan de eigenaren er regelmatig zelf op uit om biologische Franse wijnhuizen en boeren te bezoeken, en ze werken samen met lokale brouwerijen.

Adres

Delistraat 48C, 3072 ZL Rotterdam

Ik hoop dat dit artikel je veel inspiratie heeft gegeven voor je bezoek in Rotterdam. Is er een visrestaurant in Rotterdam dat we zeker moeten vermelden maar dat nog niet in de lijst staat? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Heb je de ideale visrestaurant in Rotterdam gevonden in dit artikel? Check dan altijd het adres en de openingstijden via de website van de hotspot, want dit kan veranderd zijn in de tijd dat wij dit hebben geschreven en dat jij dit artikel leest. Veel plezier!

13 Heerlijke visrestaurants in Rotterdam - Weekends in Rotterdam (2024)
Top Articles
Gluten-Free Restaurants in New York City
8 Restaurants Where You’re Most Likely To Spot a Celebrity
Chs.mywork
Where To Go After Howling Pit Code Vein
Aberration Surface Entrances
Durr Burger Inflatable
Ymca Sammamish Class Schedule
Here are all the MTV VMA winners, even the awards they announced during the ads
The Ivy Los Angeles Dress Code
Gameplay Clarkston
Osrs But Damage
Atrium Shift Select
Skip The Games Norfolk Virginia
Bubbles Hair Salon Woodbridge Va
Large storage units
About Us | TQL Careers
Funny Marco Birth Chart
Top tips for getting around Buenos Aires
Viha Email Login
Alexandria Van Starrenburg
24 Hour Drive Thru Car Wash Near Me
Aldine Isd Pay Scale 23-24
Craigslist Mt Pleasant Sc
Stardew Expanded Wiki
Mahpeople Com Login
Full Standard Operating Guideline Manual | Springfield, MO
Daytonaskipthegames
Nz Herald Obituary Notices
Craigslist Apartments Baltimore
A Cup of Cozy – Podcast
Craigslist Lake Charles
Things to do in Pearl City: Honolulu, HI Travel Guide by 10Best
Halsted Bus Tracker
Jeep Cherokee For Sale By Owner Craigslist
Green Bay Crime Reports Police Fire And Rescue
Hair Love Salon Bradley Beach
Facebook Marketplace Marrero La
Honda Ruckus Fuse Box Diagram
2700 Yen To Usd
Kerry Cassidy Portal
Tyler Perry Marriage Counselor Play 123Movies
Emulating Web Browser in a Dedicated Intermediary Box
Busted Newspaper Mcpherson Kansas
Scythe Banned Combos
Gabrielle Abbate Obituary
Syrie Funeral Home Obituary
Is Chanel West Coast Pregnant Due Date
Where Is Darla-Jean Stanton Now
Otter Bustr
Divisadero Florist
Southern Blotting: Principle, Steps, Applications | Microbe Online
Booked On The Bayou Houma 2023
Latest Posts
Article information

Author: Wyatt Volkman LLD

Last Updated:

Views: 5517

Rating: 4.6 / 5 (66 voted)

Reviews: 81% of readers found this page helpful

Author information

Name: Wyatt Volkman LLD

Birthday: 1992-02-16

Address: Suite 851 78549 Lubowitz Well, Wardside, TX 98080-8615

Phone: +67618977178100

Job: Manufacturing Director

Hobby: Running, Mountaineering, Inline skating, Writing, Baton twirling, Computer programming, Stone skipping

Introduction: My name is Wyatt Volkman LLD, I am a handsome, rich, comfortable, lively, zealous, graceful, gifted person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.